Det finnes mange typer akupunktur

Det er vel anerkjent at den tradisjonelle kinesiske akupunkturen de fleste har hørt om, er både potent og virker bedre enn noen annen behandling. Opp gjennom tidene har den utviklet seg i ulike retninger. Den tradisjonelle behandlingen fokuserer på helbred ved et antall stikk med nåler eller burot (moxibusjon) på punkter for å stimulere til å endre energibalansen i kropp og sjel slik at pasienten blir bedre. Videre vil pasienten bli anbefalt et kosthold og treningsregime.иглорефлексотерапевт-должен-иметь-сертификат

Man kan dele dem inn slik:

  • ECIWO er en avart av akupunktur som mener at hver eneste celle inneholder informasjon om hele organismen. Det kan sammenlignes med soneterapi.
  • Øre-akupunktur er en annen form som har eksistert lenge, hvor man kun sette nåler i og rundt øret. Mange hevder å bedre muskel og skjelett-smerter, og har vist en virkning hos pasienter som sliter med fedme.
  • Akupunktur 2000 er en nyere retning som oppstod etter at behandlingen igjen ble satt på kartet i moderne tid. Akupunktøren har en teori om at årsakene ligger i leddene, og vil derfor søke å sette trykk på ulike ledd for å fjerne smertene og plagene. Man mener at det slike punkter står i kontakt med hele kroppen via hjernefunksjonen. Denne formen for akupunktur kan være mer smertefull, og det er ikke funnet bevis for at den virker, selv om mange velger å la seg stikke av flere tynne nåler rundt og ved leddene.

Når pasienten føler seg bedre, har akupunktøren flere tips

Det er vel ingenting som er bedre enn at en pasient blir frisk og har det bra. Når bedringen viser seg, vil akupunktøren kunne skrive ut et regime som pasienten bør følge. Det er generelle retningslinjer for et sunt liv. Og at mange føler seg bedre og vil anbefale akupunktur på sitt varmeste, det er det ingen tvil om. Og når noe blir bedre, vil de fleste som har gått med smerter i mange år, lett takke ja.