Det er ingen grunn til å være skeptisk til akupunktur

Noen vil rynke på nesen og tenke på hekseri og trolldom, når det blir snakk om akupunktur. Det kommer fra ukjente kilder, det er mystisk og mange sier at det ikke har beviselig effekt. Men det stemmer ikke, for den har gjennomgått både vitenskapelig testing og dokumentasjon. Derfor velger stadig færre autorisert helsevesen for sine plager og smerter.101757_or

Problemet for mange er at plagene ofte kan være diffuse, altså at man ikke klarer å definere eller bestemme hva som er årsaken til smertene er. Det kan være alt mellom himmel og jord, og det kan være ting man tilfører kroppen som gir påvirkning på noe i kroppen. Derfor vil en akupunktør alltid ha en god, lang samtale med pasienten først. Det kan være med på å oppklare mange ting og utelukke andre.

Men det er ut fra hva som blir fortalt at akupunktøren kan sette sine nåler der hvor de skal i forhold til plagene pasienten oppgir. For klarer han å endre kroppens “Qi” -energibalanse, vil kroppen sakte men sikkert kvitte seg med giftstoffer og fjerne smertene.

Nåler tynne som hårstrå

Nålene er veldig tynne og pasienten vil nærmest kjenne en slags prikking i huden, og det er ingen som forbinder stikket med smerte. Når nålene blir trykket inn i meridian-punktene, så vet akupunktøren at kroppen vil gjenopprette sin balanse slik at man kan leve godt og smertefritt etter noen behandlinger, alt avhengig av individuelle forskjeller. Etter behandling vil akupunktøren legge frem forslag til livsstilsendring innenfor kosthold og mosjon, slik at pasienten kan hjelpe seg selv i å komme seg videre. For mange kan smerter å plager stanse hele livet, både når det gjelder livsglede, familie, arbeide og fritid.

Så for mange har det bedre effekt å bli stukket nåler i huden, som å gå til en fastlege hvor man får utskrevet piller og medikamenter. Medikamenter er farlig på sikt, og har ingen beviselig effekt.