Akupunktur for å rette opp balansen

Akupunktur er en behandling som virker, det er det mange bevis på opp gjennom tidene. Den ble regnet som ikke evidensbasert vitenskap, før man en dag så sammenhengen mellom det spirituelle og det håndfaste. Slik som mange andre behandlingsmetoder, blir den regnet som en alternativ behandling, men det er bare fordi ikke alle har fått øynene opp for akupunktur ennå. Det benyttes gjerne ved fødeavdelinger og lignende fordi den har effekt, fordi pasienten vil bli av med smertene sine.akupunktura-litsa

Det er ingen tvil om at behandlingsmåten har overlevd i mange århundrer, før man nesten tok den bort fra kinesisk medisin på 50-tallet. Men på grunn av de kostbare alternativene, og den stadig økende interessen fra vestlige land, ble den noen tiår etterpå igjen, populær som fullgod behandling.

Akupunktøren setter trykk på nerver for å endre energibalansen i kroppen, som han vet er årsaken til smertene. Alle blir bedre av å sette trykk på punkter som verker, og behandlingen i seg selv kan være lindrende.

Østens mystiske påvirkning

Østens mystikk har fascinert mange om og om igjen. Om det er den fortryllende røyken, de deilige duftene eller lindrende oljene, så er det alltid forbundet med komfort og nytelse. Og en behandling som er behagelig, er mange interessert i da det er mange som går med smerter daglig.

Man ser også tydelige tegn på at “Østens” behandlingsmetoder tiltrekker dem som ikke klarer eller orker å gjøre noe aktivt for å endre livsstil. Enten det er dårlige vaner som alkohol og tobakk, stillesitting eller dårlig kosthold, ser man stor forbedring hos de som prøver ut akupunktur. Folk som tidligere hadde kols og lignende, er i dag aktive mosjonister som mange har fullført både maraton og triatlon-konkurranser. Og da kan gjentatte behandlinger hjelpe over tid, og den fjerner årsakene til problemene.

Vitenskapelig bevisbasert medisin, slik som akupunkturen er, vil kunne si eksakt hva som feiler pasienten og hvilke tiltak som må til. En kritikk til vestlig medisin er at man tyr til medisiner som på sikt gir bieffekter, i stedet for bedret kosthold, aktivitet og riktig døgnrytme.Slike bieffekter gir ikke akupunktur