Aktivt liv og sunt kosthold

For at man skal ha et godt liv, må man være klar over hvilke helserisiko man løper ved ikke å være aktiv og ha et sunt kosthold. Tror man ikke på det, eller mener man selv er udødelige, vil tiden før eller senere gjøre ordene til skamme. For kroppens organer, ikke minst magen og alle dens organer og hjernen må fungere optimalt hele tiden.kor-med_classical_acupuncture1

I ung alder vil man ikke kjenne stort til plager relatert til stillesitting eller dårlig kosthold eller alkohol, men over tid vil kroppen sakte men sikkert brytes ned. Og jo dårligere kosthold og usunn levestil, jo fortere går det. Og selv om mange synes at 10 eller 20 år er en evighet, innhenter tiden dem før de vet ordet av det. Da er det for sent å klage over at man har vondt her og der, for da sitter man med svarteper kortet.

Det er aldri for sent å snu

Men det er aldri for sent å komme seg opp av sofaen og snu trenden. Jo lengre man venter, jo vanskeligere blir det. Så da kan man håpe på at man har en tålmodig familie og gode venner som alltid stiller opp. Noen av dem vil kanskje foreslå behandling, og da kan akupunktur være et steg i riktig retning. For de tynne nålene vil sette trykk på punkter i kroppen som vil fri dem fra smerter og elendighet, og de vil føle et øyeblikk av ren og skjær vellyst.

Og kanskje kan det være det lille sparket som skal til for å få dem opp av godstolen og ut på veien for å løpe og svette ut slagg og giftstoffer som har hopet seg opp etter år med dårlige vaner. Alle og en hver har selv ansvar for sitt beste, og selv om det er en kamp, må man aldri gi opp.